Poročne novičke

5 razlogov, zakaj je za načrtovanje poroke dobro najeti organizatorja

Sta se pred kratkim zaročila in oklevata, ali bosta sama organizirala celotno poroko ali je bolje najeti organizatorja? Morda vama ta prispevek olajša izbiro. Načrtovanje poroke ni mačji kašelj. Vse skupaj je še obvladljivo do nekaj mesecev pred poroko. Stvar pa se zadnje tedne pred poroko hitro obrne. Vidva sta namreč glavna igralca, ki ne moreta biti istočasno na odru, zraven pa opravljati še tehnična, aranžerska in druga dela;)

Želim povedati, da je veliko stvari, ki se lahko intenzivno začnejo pripravljati šele teden dni pred poroko … Veliko stvari bo treba preveriti, skoordinirati, zato časa za malenkosti tiste dni ne bo več.

Sta vedela, da kar 96 % parov, ki sami organizirajo poroko, občuti tedne pred poroko takšen stres, da ob tem pozabijo, kaj je pravzaprav pomembno in da je to njihov dan, ki jim ne bi smel predstavljati stresa?

Organizator vama prihrani čas in mirne živce

Poroka je poseben dogodek, ki ga bosta doživela samo enkrat v življenju. V tednih in mesecih do »velikega dneva« bosta morala tudi sama poskrbeti za nekatere stvari in lahko se zgodi, da vama bo primanjkovalo časa, če bo celotna organizacija v vajinih rokah. Organizator pa vaju predvsem razbremeni, vodi vaju skozi poročni načrt, svetuje na osnovi izkušenj, predvsem pa poskrbi, da tisti dan poteka vse po načrtu, ki ste ga dorekli prej. Vajinemu dnevu doda piko na i. Tako se vidva res lahko posvetita stvarem, ki so dejansko pomembne na poročni dan, ostaneta mirna in se družita s svati ter skrbita za dobro voljo.

Posveti se detajlom

Seveda, tudi vidva bi se posvetila detajlom, ampak verjetno zelo težko na dan vajine poroke. Kajti tisti dan imata druge pomembnejše aktivnosti. Tako bi samo hitela s stvarmi, saj je pri poroki vedno tako, da tudi če vse organiziraš zelo natančno, aktivnosti lahko izvedeš šele 2–3 dni pred poroko ali pa celo na dan poroke. To vama bi zagotovo predstavljalo dodaten stres.  Organizatorji porok svoj čas namenimo vsaki malenkosti in ji posvečamo dovolj pozornosti, da je urejena do popolnosti.

Pozna dobre zunanje sodelavce

Organizator točno ve, katere rože so v določenem letnem času, katera je najprimernejša hrana, kje lahko najamete najboljši catering, kdo je najprimernejši  glasbenik za vajin stil poroke, kateremu fotografu zaupati, zato vama s svojimi nasveti lahko zelo koristi, predvsem pa prihrani čas. Seveda organizator sodeluje z utečeno ekipo in pozna svoje sodelavce, zato mu je tudi dobro zaupati. Izbire vama ne bo vsiljeval, ampak samo predlagal – na koncu sta še vedno vidva tista, ki se odločita, kdo bo sodeloval na vajini poroki.

 

Prihrani vama denar in čas

Verjetno se sliši smešno, saj mora tudi organizator dobiti plačilo, vendar se je v večini primerov izkazalo, da organizator prihrani denar, ker se točno drži razpoložljivega proračuna. Predvsem pa vama bo prihranil čas, saj vama ne bo treba zbirati ponudb, ampak vama bo svetoval na osnovi izkušenj in že preverjenih ponudnikov.

 

Dan bo res vajin, brez nepotrebnih skrbi

Organizator vama bo stal ob strani na poročni dan, sprejemal bo svate, jih usmerjal, z vsemi vprašanji se bodo ljudje obračali nanj, poskrbel bo za celotno dekoracijo in napise, da bodo na svojem mestu ob vajinem prihodu. Poskrbel bo, da se bodo ob koncu stvari tudi pospravile in dale nazaj na mesto. Na vajin poročni dan bo on vajina podaljšana roka, poskrbel bo, da bodo stvari potekale, kakor sta si zamislila.  Vidva pa bosta lahko brezskrbno uživala v najlepšem dnevu!

Top